Brokuł
Liczne badania kliniczne wykazały, iż zawarty w kiełkach sulforafan znacznie przyśpiesza usuwanie z organizmu rakotwórczych toksyn. Ponadto zapobiegają one chorobom serca, zmniejszają ryzyko zaćmy i cukrzycy. Zwalczają szczepy bakterii Helicobacter pylori, wywołującej zapalenie żołądka i przyczyniającej się do powstawania wrzodów.
Odkryto w nich substancję – sulforafan zapobiegającą i wspomagającą leczenie chorób nowotworowych. Jej zawartość w kiełkach jest 50 razy większa niż w dojrzałym warzywie.
Brokuł
Liczne badania kliniczne wykazały, iż zawarty w kiełkach sulforafan znacznie przyśpiesza usuwanie z organizmu rakotwórczych toksyn. Ponadto zapobiegają one chorobom serca, zmniejszają ryzyko zaćmy i cukrzycy. Zwalczają szczepy bakterii Helicobacter pylori, wywołującej zapalenie żołądka i przyczyniającej się do powstawania wrzodów.
Odkryto w nich substancję – sulforafan zapobiegającą i wspomagającą leczenie chorób nowotworowych. Jej zawartość w kiełkach jest 50 razy większa niż w dojrzałym warzywie.
Brokuł
Liczne badania kliniczne wykazały, iż zawarty w kiełkach sulforafan znacznie przyśpiesza usuwanie z organizmu rakotwórczych toksyn. Ponadto zapobiegają one chorobom serca, zmniejszają ryzyko zaćmy i cukrzycy. Zwalczają szczepy bakterii Helicobacter pylori, wywołującej zapalenie żołądka i przyczyniającej się do powstawania wrzodów.
Odkryto w nich substancję – sulforafan zapobiegającą i wspomagającą leczenie chorób nowotworowych. Jej zawartość w kiełkach jest 50 razy większa niż w dojrzałym warzywie.
Brokuł
Liczne badania kliniczne wykazały, iż zawarty w kiełkach sulforafan znacznie przyśpiesza usuwanie z organizmu rakotwórczych toksyn. Ponadto zapobiegają one chorobom serca, zmniejszają ryzyko zaćmy i cukrzycy. Zwalczają szczepy bakterii Helicobacter pylori, wywołującej zapalenie żołądka i przyczyniającej się do powstawania wrzodów.
Odkryto w nich substancję – sulforafan zapobiegającą i wspomagającą leczenie chorób nowotworowych. Jej zawartość w kiełkach jest 50 razy większa niż w dojrzałym warzywie.